- GTS ma PSCB i są one znacznie większe i mniej pylące
- Macan S:
- 360 mm przód
330 mm tył
Macan GTS PSCB:
390 mm przód
356 mm tył
- Większa moc, w ramach gwarancji bez tuningu.
- Sportowy układ wydechowy Porsche jest standardem.
- Zawieszenie pneumatyczne jest standardem.
- Wartość odsprzedaży jest znacznie wyższa.
Zdaję sobie sprawę z różnicy, ale czy warto dopłacić 14 000 dolarów, aby dostać to, co wymieniłeś powyżej?
Szczerze mówiąc, myślę, że różnica w działaniu hamulców nie będzie w ogóle zauważalna podczas normalnej, a nawet dynamicznej jazdy od czasu do czasu. (Wybór klocków hamulcowych prawdopodobnie zrobi bardziej zauważalną różnicę)
PSE to coś, na czym mi zbytnio nie zależy, w przeciwnym razie dodałbym to do S.
AS jest uwzględnione w obu scenariuszach.
Jeśli chodzi o wartość odsprzedaży, słyszałem o tym wcześniej, więc przetestowałem to za pomocą KBB. (Standardowe wyposażenie z przebiegiem 50 000 mil w bardzo dobrym stanie dla używanych)
MSRP
2018 GTS 68 900 $
2018 S 55 400 $
Różnica: 13 500 $
Używane ceny 2022 KBB (od osoby prywatnej)
2018 GTS 55 006 $ (79,8% wartości początkowej)
2018 S 47 520 $ (85,8% wartości początkowej)
Różnica: 7 486 $
Jeśli już, to S wydaje się być lepszy w odsprzedaży. Zdaję sobie sprawę z różnych zmiennych, które na to wpływają, więc nie będę się w to zagłębiał, ale to tylko szybkie i brudne badania.
Poza tym, chyba że GTS stanie się klasykiem, a S nie, nie będę opierał swojej decyzji o zakupie na ewentualnej przewadze w odsprzedaży, która może, ale nie musi się zdarzyć.
Nie krytykuję twoich komentarzy i doceniam, że je wskazałeś, ponieważ wszystkie są ważne. Po prostu nie uważam ich za czynniki, które wpływają na moją decyzję.