Porsche Macan Forum banner
461 - 480 of 907 Posts
Producent musiałby udowodnić, że wada powstała w wyniku felg z rynku wtórnego. Ustawa o gwarancji Magnussona Mossa chroni konsumenta (w Stanach Zjednoczonych). Nie słyszałem o żadnych przypadkach, w których koła z rynku wtórnego unieważniłyby gwarancję. Nowa turbosprężarka lub zmiana w układzie paliwowym być może, ale nawet pełna wymiana wydechu nie unieważniłaby gwarancji.

Czy gwarancja zostanie unieważniona, jeśli założysz felgi z rynku wtórnego?
Wysłane z mojego SM-G950U używając Tapatalk

Czy ktoś jeszcze zakłada Blizzaki do swojego Macana? Przy przebiegu 36 tys. mil przejechałem jeden komplet opon letnich i jeden komplet zimowych. Próbuję Blizzaki tej zimy, więc będę musiał jeździć poniżej 110. Na 5 milach, które na nich przejechałem, już widzę, że nie można nimi jeździć tak agresywnie jak na Contis.

Właśnie zamówiłem zestaw felg Forgeline.

https://forgeline.com/wheel/se1/
Produkują je z logo GTS w centralnych osłonach. Teraz muszę tylko zdecydować, jaki kolor.

Jeśli ktoś dobrze radzi sobie z Photoshopem, może da mi kilka opcji.

Attachments

20" Repliki felg RS Spyder

Mam do zaoferowania zestaw 20-calowych felg RS Spyder na rynku wtórnym. Nie mogę zamieszczać zdjęć.
Doskonały stan, bez otarć. Wyślij mi wiadomość prywatną z adresem e-mail, aby uzyskać zdjęcia i dodatkowe informacje.
Identyczne z OEM. 1200 $ plus podzielona wysyłka.

Moje zimowe koła/opony właśnie dotarły. Są to Savini Black di Forza BM15 w kolorze „double dark tint” w rozmiarach 20x8,5 +20mm i 20x10 + 20mm. Mają kierunkowy wzór, więc każde z 4 kół jest inne. Opony to Michelin Latitude Alpin LA2 w specyfikacji N0 w standardowych rozmiarach (265/45 i 295/40).

Zdjęcia z i bez lampy błyskowej:

Mam nadzieję założyć je w ten weekend.

Fajny wątek o replikach na zimę. Jak wszyscy radzą sobie z TPMS? Czy instalujesz czujniki TPMS z rynku wtórnego wraz z felgami replikami? Jakieś problemy lub sugestie?

Fajny wątek o replikach na zimę. Jak wszyscy radzą sobie z TPMS? Czy instalujesz czujnik TPMS z rynku wtórnego z felgami replikami? Jakieś problemy lub sugestie?
Tak, istnieje wiele opcji TPMS, które działają z Macanem... OEM lub inne, często produkowane przez tę samą firmę, która produkuje jednostki OEM.

• Like
Reactions: SoCalS5
Moje zimowe koła/opony właśnie dotarły. To Savini Black di Forza BM15 w kolorze „double dark tint” w rozmiarach 20x8,5 +20mm i 20x10 + 20mm. Mają kierunkowy wzór, więc każde z 4 kół jest inne. Opony to Michelin Latitude Alpin LA2 w specyfikacji N0 w standardowych rozmiarach (265/45 i 295/40).

Zdjęcia z i bez lampy błyskowej:

View attachment 216143

View attachment 216145

Mam nadzieję założyć je w ten weekend.
Aktualizacja:
Zamontowałem je w ten weekend przed „zamiecią”, którą przewidywali.
Ostatecznie nie było śniegu, ale temperatura wynosi kilka stopni (Fahrenheita), więc i tak dobra decyzja. Spróbuję zrobić później lepsze zdjęcia.

Jak wrażenia z jazdy, prowadzenia i manewrowania Twoim Macanem? Właśnie dołączyłem do Forum. Zamierzam kupić taką samą konfigurację, ale nie jestem przekonany do odsadzenia 20 mm. Najniższe, jakie zaakceptowałbym, to odsadzenie 22 mm, aby zmniejszyć promień skrętu do co najmniej zera. Myśli?

Dostałem je dzisiaj. Nie miałem okazji umyć samochodu i zrobić lepszych zdjęć, więc na razie wystarczą te zdjęcia z iPhone'a. Poczekam prawdopodobnie, aż założę sprężyny H&R, żeby zrobić lepszą sesję zdjęciową.

Specyfikacja:
Vossen CV4
22x10,5 et30 na całym obwodzie
Dystans 15 mm z tyłu
Opony 295/30 Scorpion Zero Asimmetrico
Niestandardowa powłoka proszkowa Matte Bronze
Jakie są 22"? Próbuję zdecydować między 22" a 21".

461 - 480 of 907 Posts