Porsche Macan Forum banner

GT Steering wheel vs Standard ?

21 - 40 of 41 Posts
Czy kierownica GT zasłoni widok na tarcze w zestawie wskaźników?
Jeździłem testowo 21 GTS z i bez sportowej kierownicy GT. Mniejsza kierownica GT nieznacznie wpływała na widok tarcz i wolałem wrażenie standardowej kierownicy, ale to było w MY21. Muszę powiedzieć, że podoba mi się dodatkowe hamowanie i przeszycia na kierownicy 22 GT, ale nie tak bardzo cały czarny wygląd. Wolę kawałki aluminium, aby rozjaśnić go i pasować do reszty jasnych elementów na konsoli itp.

Image
Mam kierownicę GT w moim 22 S. Przez pierwsze kilka dni po dostawie byłem tym zirytowany, ponieważ pochodziłem z Mercedesa A35, gdzie kierownica jest większa i ma płaskie dno. Ale to były tylko problemy wieku dziecięcego. Teraz jestem w nim zakochany. Tekstura jest świetna, również z wgłębieniami z tyłu, gdzie spoczywają palce, a mniejszy rozmiar jest fantastyczny do kontrolowania ciasnych zakrętów. Wreszcie skóra jest ładna i trwała, a nie super miękka. Idealna kierownica IMO.Wiem, że były skargi na to, że blokuje tarcze, nie doświadczyłem tego w mojej pozycji siedzącej i siedzę dość wysoko

View attachment 250693

Mam kierownicę GT w moim 22 S. Przez pierwsze kilka dni po dostawie byłem zirytowany, ponieważ pochodziłem z Mercedesa A35, gdzie kierownica jest większa i ma płaskie dno. Ale to były tylko początkowe problemy. Teraz jestem w nim zakochany. Tekstura jest świetna, również z wcięciami z tyłu, gdzie spoczywają palce, a mniejszy rozmiar jest fantastyczny do kontrolowania ciasnych zakrętów. Wreszcie skóra jest ładna i trwała, niezbyt miękka. Idealna kierownica IMO.

Wiem, że były skargi, że blokuje tarcze, nie doświadczyłem tego w mojej pozycji siedzącej i siedzę dość wysoko
Wygląda ładnie, dzięki za dobre, czyste zdjęcie

View attachment 250693

Mam kierownicę GT w moim 22 S. Przez pierwsze kilka dni po dostawie byłem tym zirytowany, ponieważ pochodziłem z Mercedesa A35, gdzie kierownica jest większa i ma płaskie dno. Ale to były tylko początkowe problemy. Teraz jestem w nim zakochany. Tekstura jest świetna, również z wcięciami z tyłu, gdzie spoczywają palce, a także mniejszy rozmiar jest fantastyczny do kontrolowania ciasnych zakrętów. Wreszcie skóra jest ładna i trwała, a nie super miękka. Idealna kierownica IMO.

Wiem, że były skargi na blokowanie tarcz, nie doświadczyłem tego w mojej pozycji siedzącej i siedzę dość wysoko
Byłem zdezorientowany wieloma z tych narzekań na blokowanie widoku tarcz. Czy kierownica również nie teleskopuje w górę i w dół, aby to złagodzić?

View attachment 250693

Mam kierownicę GT w moim 22 S. Przez pierwsze kilka dni po dostawie byłem zirytowany, ponieważ pochodziłem z Mercedesa A35, gdzie kierownica jest większa i ma płaskie dno. Ale to były tylko początkowe problemy. Teraz jestem w nim zakochany. Tekstura jest świetna, również z wgłębieniami z tyłu, gdzie spoczywają palce, a także mniejszy rozmiar jest fantastyczny do kontrolowania ciasnych zakrętów. Wreszcie skóra jest ładna i trwała, niezbyt miękka. Idealna kierownica IMO.

Wiem, że były skargi na blokowanie tarcz, nie doświadczyłem tego w mojej pozycji siedzącej i siedzę dość wysoko
Dzięki za zamieszczenie zdjęcia, wygląda niesamowicie! Zawsze byłem zdumiony komentarzami "blokującymi tarcze", to absolutnie zależy od wzrostu kierowcy, pozycji siedzącej, regulacji kierownicy itp.

• Like
Reactions: 158624
Dzięki za zamieszczenie zdjęcia, wygląda niesamowicie! Zawsze byłem zdumiony komentarzami "blokującymi tarcze", to absolutnie zależy od wzrostu kierowcy, pozycji siedzącej, regulacji kierownicy itp.
Całkowicie się zgadzam. Właściwie znalazłem ten problem w moim poprzednim Mercu. Ich cyfrowy wyświetlacz za kierownicą jest źle zaprojektowany. Wszyscy wiedzą, że prostokąt za okręgiem nie działa, ale najwyraźniej nie ich projektanci. Bez względu na pozycję, blokowałby kluczowe informacje. Doprowadzało mnie to do szału.

W Porsche tarcze są ustawione tak, aby współgrały z krzywizną kierownicy, a nie przeciwko niej.

Image

Wybrałem podgrzewaną kierownicę GT w Race-Tex i matowym wykończeniu CF dla mojego 22 GTS. Oto zdjęcie kierownicy bez CF z LA Auto Show.
Image

Attachments

Mam zwykłą kierownicę w moim Caymanie i rozpaczliwie żałuję, że nie mam mniejszej kierownicy. To było oczywiste, że zamówię GT w moim nowym Macanie.

Czy kierownica GT zasłoni widok na tarcze w zestawie wskaźników?
Możesz sprawić, by każda kierownica zasłaniała widok, jeśli wyregulujesz fotel i kolumnę kierownicy.

Ciekawe, porównałem zdjęcie kierownicy GT OP ze zdjęciem z konfiguratora z mojej budowy i wyglądają zupełnie inaczej. Wygląda jak zdjęcie z konfiguratora 911 Turbo.
Kolejne ciekawe porównanie -- Z wnętrzem Agate, konfigurator sprawiał wrażenie, że środek kierownicy jest cały czarny (co wolałem). Po otrzymaniu rzeczywistych zdjęć od mojego SA, wydaje się, że jest to kolor wnętrza (aka. Agate). Zobacz zdjęcie poniżej jako porównanie konfiguratora i rzeczywistości... W którym momencie jest to uważane za istotną różnicę?
Image

Kolejne ciekawe porównanie -- Z wnętrzem Agate, konfigurator sprawiał wrażenie, że środek kierownicy jest całkowicie czarny (co wolałem). Po otrzymaniu rzeczywistych zdjęć od mojego SA, wydaje się, że jest to kolor wnętrza (aka. Agate). Zobacz zdjęcie poniżej jako porównanie między konfiguracją a rzeczywistością... W którym momencie jest to uważane za istotną różnicę materiałową?

View attachment 251294
To zdecydowanie wygląda na Agate, a nie na czarny, co w ogóle nie przypomina konfiguratora. Powiedziałbym, że to dość duża różnica materiałowa. Ale pasuje do wszystkiego innego we wnętrzu Agate. 😬

To zdecydowanie wygląda na Agat, a nie na czarny, co w niczym nie przypomina konfiguratora. Powiedziałbym, że to dość duża różnica w materiale. Ale pasuje do wszystkiego innego we wnętrzu Agat. 😬
W konfiguracji jest napisane:

„Uwaga: Kolor skóry kierownicy w kolorze czarnym, szarym Agat lub Espresso, w zależności od wybranego koloru wnętrza.”

View attachment 250693

Mam kierownicę GT w moim 22 S. Przez pierwsze kilka dni po dostawie byłem tym zirytowany, ponieważ pochodziłem z Mercedesa A35, gdzie kierownica jest większa i ma płaskie dno. Ale to były tylko początkowe problemy. Teraz jestem w niej zakochany. Tekstura jest świetna, również z wgłębieniami z tyłu, gdzie spoczywają palce, a mniejszy rozmiar jest fantastyczny do kontrolowania ciasnych zakrętów. Wreszcie skóra jest ładna i trwała, a nie super miękka. Idealna kierownica IMO.

Wiem, że były skargi na to, że zasłania tarcze, nie doświadczyłem tego w mojej pozycji siedzącej i siedzę dość wysoko.
To ładne, wyraźne zdjęcie, a kierownica GT wygląda na dość masywną. Czy ktoś może potwierdzić, czy kierownica GT w 22 jest grubsza niż kierownica GT w 21. Podobała mi się standardowa kierownica w 21, ponieważ była grubsza niż ta GT. Ładne, wyraźne zdjęcie standardowej kierownicy 22 obok tej byłoby miłe.
Teraz wątpię w siebie i muszę się zdecydować, ponieważ moja budowa wkrótce się zablokuje.
Dzięki

Kolejne ciekawe porównanie -- Z wnętrzem Agate, konfigurator sprawiał wrażenie, że środek kierownicy jest cały czarny (co wolałem). Otrzymując rzeczywiste zdjęcia od mojego SA, wydaje się, że jest to kolor wnętrza (aka. Agate). Zobacz zdjęcie poniżej jako porównanie konfiguratora i rzeczywistości... W którym momencie jest to uważane za istotną różnicę?

View attachment 251294
Porsche z pewnością wykonuje kiepską robotę wizualizując opcje konfiguratora dla marki premium. Amatorska praca w Photoshopie może być do zaakceptowania na wczesnym etapie, gdy komponenty są w fazie projektowania. Gdy tylko dostawcy dostarczą im próbki produkcyjne, czas na zrobienie prawdziwych profesjonalnych zdjęć.

Kolejne ciekawe porównanie -- Z wnętrzem Agate, konfigurator sprawiał wrażenie, że środek kierownicy jest cały czarny (co wolałem). Po otrzymaniu rzeczywistych zdjęć od mojego SA, wydaje się, że jest to kolor wnętrza (aka. Agate). Zobacz zdjęcie poniżej jako porównanie między konfiguracją a rzeczywistością... W którym momencie jest to uważane za istotną różnicę?

View attachment 251294
Niestety, tak naprawdę nie można ufać zdjęciom w konfiguratorze. Myślę, że opis jest jasny. Na prawdziwym zdjęciu wygląda lepiej, cokolwiek to znaczy. Dwutonowa kierownica wyglądałaby dziwnie.

• Like
Reactions: 158624
Całkowicie się zgadzam. Właściwie znalazłem ten problem w moim poprzednim Mercu. Ich cyfrowy wyświetlacz za kierownicą jest źle zaprojektowany. Wszyscy wiedzą, że prostokąt za okręgiem nie działa, ale najwyraźniej nie ich projektanci. Bez względu na pozycję, zablokowałoby to kluczowe informacje. Doprowadziło mnie to do szału.

W Porsche tarcze są ustawione tak, aby współgrały z krzywizną kierownicy, a nie przeciwko niej.

View attachment 250714
Tak, obecnie jeżdżę GLA z 2021 roku. Na początek nie ma szans, żeby zobaczyć, na jaką temperaturę ustawiona jest prawa strona klimatyzacji.

21 - 40 of 41 Posts