Niedawno kupiłem nowe Porsche i zastanawiam się, czy coś jest nie tak z jego budową.
Dziękuję. Czy mógłbyś mi pokazać konfigurację Twojego samochodu?takie jest piękno Porsche, że możesz mieć samochód taki, jaki chcesz, a potem inni ludzie w rodzinie mogą mieć swoje opinie.
Nie skonfiguruję mojego samochodu w ten sposób (mój jest już w drodze do mojego dealera).
po prostu mówię grzecznie to, co powiedział @yrralis1
Spoko, rozumiem. Czy mógłbyś przypadkiem wprowadzić poprawki do konfiguracji i pokazać mi lepszą alternatywną opcję?Ma problemy. To niesamowite, jak udało ci się wybrać najtańsze niezbędne elementy (jak 8-kierunkowe fotele i pakiet skórzany vs. pełna skóra) i załadować samochód taką ilością śmieci, że jego cena zbliża się do GTS.
Mógłbym rozebrać każdą część i wyjaśnić, dlaczego suma wszystkich z nich nie jest warta na S. Gdybym był dyrektorem generalnym salonu, chciałbym 10 tys. depozytu.
Nienawidzę być tak ostry... ale jeszcze nie wydałeś ani grosza. Zrobiłem ci przysługę.
Zrobię to, ale później. Muszę być przy komputerze, a nie na iPhonie. Usunąłbym kilka rzeczy i dodał inne. Na przykład, wszystkie te części wydajnościowe są standardem w GTS. Jeśli chcesz ten pakiet, to naprawdę najlepszy sposób. Umieściłoby cię to na 92 tysiącach z niewielkimi opcjami. Znam tę liczbę, ponieważ zbudowałem już jeden jako przykład na tym forum. Muszę iść, ale wrócę do tego wątku.Spoko, rozumiem. Czy mógłbyś wprowadzić zmiany w konfiguracji i pokazać mi lepszą alternatywną opcję?
Właśnie przeszedłem podobny proces. Za ile płacisz, naprawdę powinieneś rozważyć przejście na GTS i skorzystanie ze standardowych funkcji wydajności, które oferuje. „Błyszczące” elementy nie poprawią wydajności. Ponadto, moim zdaniem, GTS prawdopodobnie lepiej utrzyma wartość w perspektywie długoterminowej.Niedawno kupiłem nowe porsche i zastanawiałem się, czy coś jest nie tak z budową.
![]()
Macan S | Porsche Car Configurator
configurator.porsche.com
8-kierunkowe fotele komfortowe. To jest Macan S. Gdyby to był podstawowy Macan, wybrałbym 8-kierunkowe, bez SC, jak płynna, komfortowa maszyna do jazdy. To po prostu nie ma sensu, że nie wybierasz fotela sportowego dla pojazdu V6 o mocy 375 KMCzy 911 nie jest standardowo wyposażony w 4-kierunkowe fotele?
Dlaczego cała nienawiść do 8-kierunkowych.
Zdecydowanie zalecam, aby NIE słuchać tych, którzy mówią: "za te pieniądze jesteś w terytorium GTS, więc idź do GTS", jeśli pójdziesz do GTS, skończysz płacąc blisko lub powyżej 100 000 $, wtedy jesteś w terytorium Cayenne lub 911. Sugeruję, abyś jeszcze raz przejrzał swoją budowę, wybrałeś Jet black na zewnątrz, ale wybrałeś pakiet Exterior w kolorze nadwozia i czarnym na wysoki połysk, klamki w czarnym na wysoki połysk, co nie ma sensu, ponieważ nie da ci to tak dużej różnicy w wartości za te pieniądze. Projektory oświetlenia kałuż również można łatwo kupić i zainstalować, więc jeśli chcesz zaoszczędzić koszty na razie, możesz je pominąć. Wygląda na to, że chcesz, aby twój samochód był ukryty, ale nadal nie dodałeś przezroczystych tylnych świateł, zmieniłeś czerwone zaciski na czarne, ta budowa jest po prostu pomieszana i niedopasowana, a także zrezygnowałeś z wielu praktycznych i wygodnych opcji.Niedawno kupiłem nowego porsche i zastanawiałem się, czy coś jest nie tak z budową.
![]()
Macan S | Porsche Car Configurator
configurator.porsche.com
Jestem blisko. Zdjąłem szybę i dałem mu Bose. Żadnego drewna w nowoczesnych Porsche!!! Włókno węglowe jest najładniejsze, ale drogie. Szczotkowane aluminium jest darmowe i miałem je w jednym z moich. Jest ładne. Chodziłem w tę i z powrotem ze sport chrono. Zostawiłem to w S. Macan S | Porsche Car ConfiguratorNaprawdę musisz pomyśleć o wszystkich tych opcjach "show".....np. korek wlewu paliwa, porsche w zagłówku. Ktoś zasugerował, żeby nie brać szkła termicznego...jeśli mieszkasz w gorącym miejscu (południowa Floryda, ...), to robi różnicę (miałem je w 3 macanach po kupieniu pierwszego bez niego). Weź pakiet premium +, zrezygnuj ze wszystkich race-tex, świateł kałużowych itp. (możesz je dodać sam za 1/2 ceny w 1/2 godziny na rynku wtórnym). Skup się na rzeczach związanych z jazdą, a nie na puszystych rzeczach, które tylko ty zauważysz...jak specjalne oznaczenie Porsche za ponad 500 dolarów z tyłu.
Oto moja sugestia: Macan S | Porsche Car Configurator .... 10 tys. mniej
Lubię drewno (bez opłat), ale czarny jest dobry. Widok dookoła naprawdę pomaga w ciasnych miejscach. Usiądź na fotelach 14- i 18-kierunkowych....są bardzo różne...wybierz ten, który czujesz najlepiej...więcej nie zawsze znaczy lepiej..
A jednak surowość przyszła łatwo. Analizując ton zbyt wielu postów yrralis1, czy bycie członkiem przez prawie 10 lat nadaje pewnego rodzaju chamstwo czy tylko poczucie własnej wartości?Ma problemy. To niesamowite, jak udało ci się wybrać najtańsze niezbędne elementy (jak 8-kierunkowe fotele i pakiet skórzany vs. pełna skóra) i załadować samochód taką ilością śmieci, że jego cena zbliża się do GTS.
Mógłbym rozebrać każdy element i dlaczego suma wszystkich z nich nie jest warta na S. Gdybym był dyrektorem generalnym salonu, chciałbym 10 tys. depozytu.
Nienawidzę być tak ostry... ale jeszcze nie wydałeś ani grosza. Zrobiłem ci przysługę.